Ylivoimainen revanssivoitto Kouvoista

 

Ottelun alkuminuutit vierähtivät tasaisissa merkeissä. Kolmen peliminuutin jälkeen ottelu oli tasan 7-7, kunnes KTP siirtyi Gayn ja Walkerin onnistumisilla 13-7 tilaanteeseen. KTP pelasi vahvaa puolustuspeliä, eikä Kouvot onnistunut pitään korinteossa. Peliajassa 6.44 ottelu oli 15-8. Jakson loppupuolella KTP sortui menetyksiin ja Kouvot pääsi otteluun mukaan. Peliajassa 8.46 Kouvojen Raheem Applebyn vapareilla ottelu oli kiritty tasoihin, 18-18. Onnistumiset jaettiin jakson loppuuminuuteilla tasan, niinpä toiselle jaksolle mentiin lukemissa 22-22.

Gay 9p, Walker 8p, Nyman 3p, Bailey 1p, Pratt 1p.

 

Toisen jakson alussa KTP onnistui muun muassa Prattin panostuksella ottamaan kuskin paikan takaisin. Peliajassa 3.49 KTP:n johto oli kasvanut jo tilanteeseen 33-26. KTP:n puolustus ja lähipeli hyökkäyksissä jatkui hyvällä mallilla, mutta kolmosissa oli vaikeuksia. Jakson puolenvälin jälkeen Kouvojen peli-ilme piristyi ja hyökkäykset alkoivat päättyä tiheämmin koriin. Peliajassa 7.53 Kouvojen Steven Pledger nosti ottelun jälleen tasalukemiin, 37-37. Kouvot otti hetkellisesti myös johtoaseman, mutta aivan jakson lopulla Gayn ja Herralan onnistumisilla puoliaikalukemiksi kirjattiin 45-43.

Gay 15p, Walker 14p, Pratt 6p, Herrala 4p, Bailey 3p, Nyman 3p.

 

KTP:n heittoprosentit puoliajalla: 2p 71%, 3p 8%, vaparit 62%.

 

Kolmas jakso käynnistyi Kouvojen kolmosella ja johtoasema siirtyi vierailijoille. Jakson ensimmäiset kaksi minuuttia mentiin tasaisissa merkeissä. Menetyksiä tuli kumpaankin suuntaan ja peli-ilme näytti kummallakin joukkueella hieman hermostuneelta. Peliajassa 2.12 Pratt napautti kolmosen pohjaan ja ottelu oli 52-48. Tilanteen jälkeen koko joukkue näytti saavan virtaa ja peli rullasi upeasti molemmissa päädyissä. Walker ja Bailey jatkoivat onnistumisia kolmosen kaaren takaa ja kentältä erottui varsinkin Herralan aggressiivinen puolustusote, sekä Prattin riistot. Kouvoilla oli sen sijaan menossa synkkä vaihe. Peliajassa 3.35 Pratt donkkasi lukemat 60-48. KTP jatkoi hyvää jaksoa ja Kouvot ei löytänyt onnistumisen avaimia kummassakaan päädyssä. KTP vei jakson suvereenisti nimiinsä ja päätösjaksolle mentiin lukemissa 73-58.

Gay 21p, Walker 17p, Pratt 16p, Bailey 9p, Herrala 6p, Nyman 3p, Kaukiainen 1p.

 

Neljäs jakso alkoi siitä mihin jäätiin. Kouvoilla on vaikeuksia pistetehtailussa ja KTP vyöryy. Peliajassa 5.37 Baileyn kolmonen siirsi lukemiksi jo 92-66. Kouvojen kiristä ei ollut suurempaa vaaraa ja loppuminuuteilla penkkikin sai peliaikaa. Paikallisottelu kirjattiin tällä erää vakuuttavasti pelanneelle KTP:lle lukemin 100-77.
 

Ottelun pelaajiksi valittiin KTP:n Sherman Gay ja Kouvojen Raheem Appleby.
 

- Eniten tyytyväinen olen meidän peli-ilmeeseen, joka oli samanlainen kuin alkukaudesta. Viimeisessä kahdessa ottelussa se ei ole ollut sama. Tänään neljä jenkkiä onnistui ja se loi rohkeutta ja oikeita rooleja meidän suomalaispelaajille. Olen jokaiseen pelaajaan yhtä tyytyväinen. Meidän puolustus oli todella hyvä. Esimerkiksi William Walker puolusti Steven Pledgeriä loistavasti, KTP-Basketin päävalmentaja Ray Ailus kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Kaikki KTP:n kokoonpanossa ollutta kaksitoista pelaajaa kävivät ottelussa kentällä. Pisteet penkiltä: 10. Pisteet kolmen sekunnin alueelta: 58 (Kouvot 34). Pratt otti peräti kahdeksan riistoa. KTP:n torjunnat: 10! (Kouvot 2).
 

KTP:n heittoprosentit: 2p 61%, 3p 31%, vaparit 65%.

 

KTP-Basket

Pratt 19p/11lev/8s/8r/1blk

Molenius 1lev/1blk

Bailey 19p/6lev/2s/1r/3blk

Aalto 1lev

Herrala 6p/4lev/5s/1blk

Gay 27p/7lev/2s/1r/3blk

Kaukiainen 1p/2lev/3s

Nyman 6p/2lev

Tuomala 3p

Walker 19p/7lev/1s/1blk

 

- Kotka pelasi hienolla energialla tänään ja sai meidät näyttämään jopa surullisilta. Voittajasta ei tänään ollut epäselvyyttä. Hävisimme kolmen sekunnin alueella todella rumasti ja kaikki kamppailupallot päätyi Kotkalle. Vastustajan tietyt taktikset asiat tuotti meille epävarmuutta ja epävarmuus heijastui kaksinkamppailuiden häviämisenä. Emme kuitenkaan ylireagoi tähän tappioon. Katsomme videota ja otamme opiksemme, Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

 

Yhteistyökumppanit