Joonas Lehtoranta heitti BC Nokiaa vastaan 11 pistettä ja hänen plusmiinus-saldonsa (+9) oli joukkueensa paras. Arkistokuva: Mikko Mäkelä.

KTP-Basketille neljäs niukka häviö

Ilman päänsä tiistaina loukannutta Brandon Tabbia pelannut KTP-Basket joutui lähtemään Korisliigan joulutauolle kitkerän tappion jälkeen. BC Nokia pystyi nousemaan voittoon viimeisen neljänneksen kirinsä ansiosta kotikentällään perjantaina. Näätälauman voitto kolmannen pelinsä kuuden päivän sisällä pelanneesta KTP:stä tuli lukemin 73-71 (38-43). 16 sarjapistettä 15 ottelustaan kerännyt KTP tippui häviönsä takia kuuden parhaan joukkoon oikeuttavan viivan alapuolelle, mutta sillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin sen edellä kahden pisteen päässä olevalla kolmikolla Kobrat-BC Nokia-Vilpas.

Kahdeksan voittoa ottaneen KTP:n liigakauden seitsemäs tappio oli harmillisen niukka, kuten Kauhajoella (-5), Lapualla (-3) ja Karhuvuoressa Vilpasta vastaan (-1).

Pienestä olivat voitot tuolloinkin kiinni, kuten myös nyt.

Nokia aloitti vahvasti ja johti kuuden minuutin jälkeen 15-4.

Korihaita vastaan erinomaisesti osuneen ja normaalistikin sarjan tarkimpiin heittojoukkueisiin lukeutuvan KTP:n heitot lipsuivat pahasti avauskympillä (pelitilanneheitot 6/20).

KTP:n nosti ahdingosta Vili Nyman, jonka kolmella peräkkäisellä kolmosella vajaan minuutin aikana lukemat kaventuivat 17-7:stä 17-16:een ennen ensimmäisen kympin päätöstä.

Toisella neljänneksellä Joonas Lehtoranta nosti KTP:n ensimmäistä kertaa johtoon lukemissa 29-30 ja pitkällä tauolla kotkalaisjohto oli jo viisi pinnaa.

Enimmillään KTP:n johto oli kuusi pistettä ja viimeinen jakso käynnistyi KTP:n johtaessa 59-55.

Malik Benlevin (17/8) korilla Nokia siirtyi taas johtoon (62-60), kun ottelua oli vajaat seitsemän minuuttia jäljellä.

KTP:n paras piste- (21) ja levypallomies (10) Jordan Giles tasoitti lukemat (69-69) reilu minuutti ennen summeria, mutta Johnathan Stove (15/7) vei taas isännät 71-69-johtoon.

Tämän jälkeen Nokian Alan Herndon (15/5) riisti Gilesiltä pallon.

Nokian hyökkäys päättyi Perrion Callandretin (11/6) ohiheittoon, mutta Herndon otti levypallon.

Lehtoranta joutui kahdeksan sekuntia ennen päätöstä rikkomaan Stovea, joka heitti vapaaheittoviivalta kamppailun ratkaisupisteet. Pirteästi pelannut ja 11 pinnaa KTP:lle heittänyt "Jonttu" ehti vielä nostaa toiseen päähän korin, mutta Nokia pystyi kuluttamaan loppusekunnit ilman pallonmenetystä.

- Onnittelut Nokialle voitosta. Tämä oli kolmas peli kuuteen päivään. Olen tosi ylpeä meidän kavereista, miten he heittivät itsensä peliin. Meillä oli pari, kolme vastapallokolmosta ja tarvittavat heitot vaikka voittaa tämä peli, mutta nyt ne menivät ohi.

- Harmittaa jätkien puolesta, mutta semmoista on koris. Nyman, Jonttu ja Giles olivat tosi hyviä ja kaikki yhdeksän pelaajaa täyttivät paikkansa, KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä sanoi.

Vili Nyman teki uuden kolmosennätyksensä Korisliigassa, kun seitsemästä yrityksestä viisi upposi.

- Kyllähän tämän eteen on treenattukin. Onhan minulla ollut hyviä pelejä ja myös huonojakin. Tiukka vääntö. Puolustimme hyvin, mikä on ollut meille suhteellisen harvinaista viime aikoina, mutta jostain syystä hyökkäys sakkasi. Siihen se sitten kaatui, KTP:lle 16 pistettä heittänyt Nyman jutteli.

Eräs positiivisimmista seikoista KTP:n pelissä oli se, että joukkue voitti levypallotilaston 42-39.

Yllättävintä oli puolestaan edellisessä Korihait-pelissä 23 pinnaa heittäneen Roydell Brownin jääminen vain yhteen vapaaheittopisteeseen, kuten Brandon Slyn plusmiinuslukemakin (-19).

Myös epätarkkuus (53%) vapariviivalla (13 heittoa, 6 ohi) jäi taatusti harmittamaan kotkalaisjoukkuetta näin tiukassa pelissä.

KTP-Basket pelaa seuraavan ottelunsa Korisliigassa 27.12. Tuolloin kotkalaiset matkaavat Lahti Basketballin vieraaksi.

-Nyt pitää odottaa seuraavaa peliä aika kauan, mutta levätään nyt vähän ja treenaillaan sitten taas. Syödään hyvin ja katsotaan, mitä se tauko meille tekee. Tästä on kuitenkin ihan ookoo lähteä taas rakentamaan eteen päin joulun jälkeen, Nyman sanoi.

KTP:n pisteet/levypallot:

Jordan Giles 21/10, Vili Nyman 16/3, Joonas Lehtoranta 11/3, Brandon Sly 9/1, Mubashar Ali 6/9, Topias Kuukkanen 3/2, Juho-Matti Henttonen 2/2, Joonas Timonen 2/1, Roydell Brown 1/5.

KTP:n heittotarkkuudet: